ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
Συνταγή: Για 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 40-50 λεπτά
Υλικά
1 φρέσκο γαλέο 1200-1300 γραμμάρια
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια
6-7 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
12 μικρά στρογγυλά πατατάκια τηγανισμένα
1 μικρό κουτάκι μπύρα
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
1 ποτηράκι του κρασιού νερό
αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρω το λάδι με τα κρεμμύδια για 6-8 λεπτά, μετά προσθέτω το ψάρι, τις ντομάτες, τη μπύρα, τα τηγανισμένα πατατάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Βάζω προσεκτικά το ψάρι σε μια πιατέλα και γύρω γύρω τα πατατάκια. Περιχύνω το φαγητό με τη σάλτσα του και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση: Κρατάω 2-3 φέτες από τον γαλέο για να φτιάξω μια δροσερή, αρωματική ψαροσαλάτα!