Ψάρι με μπύρα και στρογγυλά πατατάκια

ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ

Συνταγή: Για 4 άτομα

Χρόνος προετοιμασίας: 40-50 λεπτά

Υλικά

1 φρέσκο γαλέο 1200-1300 γραμμάρια

1 ποτηράκι του κρασιού λάδι

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια

6-7 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

12 μικρά στρογγυλά πατατάκια τηγανισμένα

1 μικρό κουτάκι μπύρα

1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού

1 ποτηράκι του κρασιού νερό

αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη

 

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρω το λάδι με τα κρεμμύδια για 6-8 λεπτά, μετά προσθέτω το ψάρι, τις ντομάτες, τη μπύρα, τα τηγανισμένα πατατάκια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό. Αφήνω το φαγητό να βράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.

Βάζω προσεκτικά το ψάρι σε μια πιατέλα και γύρω γύρω τα πατατάκια. Περιχύνω το φαγητό με τη σάλτσα του και πασπαλίζω με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημείωση: Κρατάω 2-3 φέτες από τον γαλέο για να φτιάξω μια δροσερή, αρωματική ψαροσαλάτα!