ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΝΑ ΤΗΣ ΦΤΕΛΙΑΣ
ΥΛΙΚΑ: Για 6-8 άτομα
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40-45 λεπτά
Υλικά για τα μπιφτεκάκια (περίπου 30 μικρά μπιφτεκάκια):
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
500 γραμμάρια ψωμί ξερό μουλιασμένο σε νερό και πολύ καλά στραγγισμένο
1 αβγό
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Υλικά για τις πατάτες φούρνου:
1 κιλό πατάτες
½ ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού νερό
1 ολόκληρο πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτεκάκια και τα ζυμώνω πολύ καλά. Σκεπάζω τη λεκάνη με μια μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου .
Ανάβω τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζω σε ένα ταψί. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτω το λάδι, το νερό και τα κομμάτια πορτοκαλιού. Ψήνω τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά.
Ανάβω το γκρίλ στους 170 βαθμούς. Λαδώνω με ένα πινέλο το ταψί. Πλάθω μικρά μπιφτεκάκια και τα βάζω στο ταψί. Ψήνω τα μπιφτεκάκια γύρω στα 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Με τον ίδιο τρόπο μπορώ να τα ψήσω και σε ψηστιέρα.
Σερβίρω τα μπιφτεκάκια ζεστά με τις πατάτες φούρνου.