Παέγια ή… Paella

Από το Λευτέρη Λαζάρου

ΥΛΙΚΑ

3 μπουτάκια από κοτόπουλο (χωρίς κόκαλο) κομμένα σε κομματάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο

1 πιπεριά κόκκινη

1 λουκάνικο

8 γαρίδες

8 μύδια

8 γυαλιστερές

1/2 φλυτζάνι αρακάς

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού σαφράν (κρόκος Κοζάνης)

2 φλυτζάνια ρύζι

4 φλυτζάνια ζωμός κοτόπουλο (ζεστός)

1/2 φλυτζάνι ςλαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

100 ml κρασί λευκό

1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές για 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το κοτόπουλο μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κρασί και μετά και τον ζωμό με την ντομάτα αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 12-14 λεπτά.

Προσθέτουμε συμμετρικά και τα θαλασσινά , και μαγειρεύουμε για 4-6 ακόμα λεπτά σε δυνατό φούρνο (πρέπει να κάνει από πάνω κρούστα)

Πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε με σφήνες από λεμόνια.