Γιουβετσάκι χταποδιού με μαντζουράνα

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ 

1 Χταπόδι βρασμένο κομμένο σε κομμάτια ( 6-7 κομμάτια )

Λίγο Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ Σάλτσα τομάτας

200 γρ Ζωμό λαχανικών ή νερό

80-100 γρ Φρέσκο κριθαράκι

2 τοματίνια κομμένα στη μέση

Λίγη Τριμμένη γραβιέρα

Λίγη Μαντζουράνα φρέσκια

40 ml Λευκό κρασί 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το χταπόδι, σοτάρουμε λίγο ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτα, το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση.

 

Προσθέτουμε το φρέσκο κριθαράκι και τα τοματίνια και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.  Προς το τέλος προσθέτουμε τη μαντζουράνα (δεν τη βάζουμε νωρίτερα για να μην πικρίσει).

 

Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι (βρασμένο και χυλωμένο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.