Cobb salad

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

 

Βαθμός δυσκολίας 2

Για 4 άτομα

Υλικά:

1 μεγάλη ντομάτα

1 όρμο αβοκάντο καθαρισμένο και πασπαλισμένο χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσει.

1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο βρασμένο.

1 αυγό βρασμένο σφιχτό (10-12 λεπτά) και γρήγορα κρυωμένο με κρύο.

2-3 φέτες μπέικον ψημένες στον φούρνο στους 190 για 10 λεπτά

1 γαλλική σαλάτα πλυμένη και ψιλοκομμένη

100 γρ. φέτα

200 ml Γαλλικό Dressing

 

Για το γαλλικό Dressing:

145 ml απαλό ελαιόλαδο

½ σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη

4 κ σ ml νερό

50 ml μηλόξιδο

1 κ.γ. ψιλικομμένο άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη, θυμάρι

1 γεμάτη κ. σ. μουστάρδα dijon

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μούλτι μπλεντεράκι, μέχρι να έχουμε ένα δεμένο dressing. Κόβουμε όλα τα υλικα κατα είδος για την σαλάτα σε πολύ μικρά κυβάκια. Τα αραδιάζουμε στην σειρά σε μια μακρόστενη πιατέλα. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

Για να φάμε την σαλάτα: αφού σερβιριστούμε, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να αναμειχθούν οι γεύσεις, ρίχνοντας ακόμα λίγο dressing.