ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας : 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 25 λεπτά
Για 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ :
½ κιλό γαρίδες
80 ml ελαιόλαδο
2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια
½ σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
80 ml ούζο
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
200 γρ. φέτα
700 ml ζωμός λαχανικών
300 γρ. τραχανάς ξινός
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός
Εκτέλεση :
Αφού καθαρίσουμε καλά τις γαρίδες, τις σοτάρουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα (ή τηγάνι) με το ελαιόλαδο, για λίγα δευτερόλεπτα από την κάθε μεριά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και αφού σοταριστούν κι αυτά ελαφρώς, φλαμπάρουμε με το ούζο. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βγάζουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και τον τραχανά. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη με το χέρι μας, πιπέρι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με τις γαρίδες.