ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Για 4 άτομα
ΥΛΙΚΑ :
4 κομμάτια φιλεταρισμένη τσιπούρα, περίπου 170 γρ για την κάθε μερίδα ή κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού
Για τη μαρινάδα
Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
2 λέμον γκρας σπασμένα σε διάφορα σημεία με την ανάποδη ενός μαχαιριού
1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
4 κ.σ. σόγια σος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
2 λεπτές φέτες λεμόνι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα λοξά, σε λεπτές ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με το ψάρι.
Αφήνετε για 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα κατσαρολάκι, βαζουμε 2 φλιτζάνια νερό να ζεσταθεί και ρίχνουμε το ρύζι με λίγο νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Το νερό πρέπει να σωθεί εντελώς και να ακούγεται σαν να πάει να κολλήσει. Βγάζουμε από τη φωτιά, βάζουμε πάνω από το ρύζι τις φέτες λεμονιού και σκεπάζουμε με μια στεγνή πετσέτα και το καπάκι να τραβήξει.
Μετά απο 5 λεπτά, ανακατεύουμε το ρύζι με μια πιρούνα να αφρατέψει, και το σκεπάζουμε πάλι, μεχρι να σερβίρουμε.
Φτιάχνουμε με τις λαδόκολλες θήκες, σαν τις χαρτοσακούλες του μανάβη.
Βάζουμε μεσα σε κάθε μία μέσα το ψάρι με τη μαρινάδα του και κλείνουμε καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για 10', για κομμάτια και 12' για ολόκληρο κομμάτι.
Σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα και αδειάζουμε από πάνω τον κάθε φάκελο.
Γαρνίρουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.