Τιάν (κυκλικό πυργάκι) απο ταρτάρ τόνου Αλοννήσου και αβοκάντο

ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Για 4 άτομα
 

ΥΛΙΚΑ : 

500 γρ. κόκκινος τόνος κομμένος σε μικρά κυβάκια
2 ώριμα αβοκάντο κομμένα σε μικρά κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαγιονέζα με λίγα λιπαρά
Χυμός απο μισό lime
Αλάτι και πιπέρι
 
Για το dressing
 
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. σόγια sauce
1 μικρή κόκκινη πιπεριά chilli (προαιρετικά)
 
Ανάμεικτη σαλάτα για το γαρνίρισμα
 
4 κυκλικές λεπτές φέτες ψωμί ολικής άλεσης, φρυγανισμένο.
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
 
Με τη βοήθεια ενός μαγειρικού δαχτυλιδιού, μοιράζουμε το μείγμα του τόνου και δημιουργούμε τιαν πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
 
Γαρνίρουμε με τη μικρή σαλατα και περιχύνουμε με το dressing.