ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας : 3-4 ώρες
Χρόνος παρασκευής : ½ ώρα
Για 4-6 μερίδες
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. λευκή κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος 35%
15 γρ. φύλλα ζελατίνης
2 κομμάτια καρδάμωμο
2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Τοποθετούμε τα 200 ml από την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το καρδάμωμο και το γλυκάνισο και φέρνουμε το μίγμα σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει και να βγάλει τα αρώματά του το καρδάμωμο για 3-4 ώρες.
Περνάμε την κρέμα γάλακτος με το καρδάμωμο από ένα σουρωτήρι, την αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα 400 ml κρέμας και διατηρούμε στο ψυγείο. Σπάμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Της αλλάζουμε σκεύος και την αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι η θερμοκρασία της να είναι περίπου στους 40ᵒC (δοκιμάζουμε με το δάχτυλό μας και δεν πρέπει να νιώθουμε ότι μας καίει).
Ζεσταίνουμε το 1/3 της κρέμας σε ένα κατσαρολάκι, τη βγάζουμε από τη φωτιά και διαλύουμε μέσα εκεί τα - μαλακωμένα σε κρύο νερό - φύλλα ζελατίνης.
Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, και αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
Παράλληλα, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πάρει την υφή γιαουρτιού (λίγο πριν γίνει σαντιγί).
Αναμειγνύουμε τη χτυπημένη κρέμα με το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά για να μην κόψει (Προσοχή: το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας με την κρέμα δεν πρέπει να είναι ζεστό, γιατί θα κόψει η κρέμα).
Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια της προτίμησής μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.