Κάτι με άρωμα ανατολής για το βράδυ του Σαββάτου
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη
Υλικά
- 700 ml νερό
- 150 γραμμάρια ούντον νούντλς
- 300 γραμμάρια ανάμεικτα μανιτάρια,τα μισά τουλάχιστον να είναι σιτάκε
- 2 χούφτες σπανάκι
- 1 χούφτα φύτρες φασολιού
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 κομμάτι τζίντζερ
- 1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαφώνιες φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουτλάκι του γλυκού ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκό κρασί(αν το βρούμε σε κάποιο ειδικό κατάστημα καλό είναι να βάλουμε το γιαπωνέζικο μίριν)
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Αρχικά, κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. Κόβουμε ένα μέρος από την τζίντζερ,θα χρειάστουμε 6 λεπτές φέτες και την υπόλοιπη την πολτοποιούμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρατάμε ολόκληρο για να το βάλουμε μέσα στη σούπα απλά και μόνο για να πάρει λίγο άρωμα.
Σε ένα τηγάνι,ρυθμίζοντας τη φωτιά σε μέτρια ένταση,ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί,βάζουμε μέσα τα μανιτάρια, τη τζιντζερ και λίγο από το τσίλι και σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας ελαφρά με ένα πηρούνι.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3 με 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν τελειώσουμε με το σοτάρισμα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε 700 ml νερό και περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το περιεχόμενο του τηγανιού.
Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε τη σούπα να βράσει. Ενώ η σούπα σιγοβράζει ρίχνουμε μέσα ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε επίσης το γλυκό κρασί ή το μίριν, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας και 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα νούντλς.
Τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα να βράσουν, αλλά δεν τα αφήνουμε να βράσουν τελείως,τα βγάζουμε 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού γιατί θα τα βάλουμε να βράσουν και μαζί με τη σούπα.
Μετά από 6-7 λεπτά ρίχνουμε μέσα στη σούπα 2 χούφτες σπανάκι, 1 χούφτα φύτρες φασολιού, το πράσινο κρεμμύδι,τα νουντλς και λίγο τσίλι.
Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σούπα,σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σησαμέλαιο.
Μοιράζουμε τη σούπα σε δύο πιάτα.
Γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσίλι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr