(για 4 μερίδες)
ΥΛΙΚΑ :
Φιλέτα από 2 μεγάλα λαυράκια καθαρισμένα από τα κόκκαλα
60 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κλωνάρια θυμάρι
40 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 ώριμη τομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και με ένα μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρώς το κάθε φιλέτο από τη μεριά της πέτσας σε 2-3 σημεία.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κλωνάρια θυμάρι και τα σκόρδα σπασμένα.
Αφήνουμε να ζεσταθεί και να αρωματιστεί το λάδι σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα λαυράκι από τη μεριά της πέτσας πρώτα – για περίπου 1 ½ λεπτό - πιέζοντας ελαφρώς το κάθε ένα, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να πετύχουμε τραγανή πέτσα.
Γυρίζουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλο 1 ½ - 2 λεπτά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και στο ίδιο τηγάνι σβήνουμε αρχικά με το λευκό κρασί, αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, την ψιλοκομμένη ντομάτα, ελάχιστο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα της αρεσκείας μας ή με πράσινη σαλάτα.