Υλικά
Για 4-6 άτομα
Για το χοιρινό
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 κιλό σέλινο με τα φύλλα του
1 σελινόριζα μικρή
4 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι άνηθο
1 ξερό κρεμμύδι
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
λίγο αλεύρι
λίγο ζωμό από το βραστό μας
Εκτέλεση
Κόβουμε το σέλινο και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το σκεπάζουμε με νερό και το αφήνουμε να αχνίσει.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τα καρότα. Κόβουμε μια φέτα σελινόριζα, την καθαρίζουμε και την ψιλοκόβουμε σε κύβους. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.
Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για να το αρωματίσουν. Σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και τη σελινόριζα. Ακολουθεί το κρέας. Τα αφήνουμε με λίγο νερό, αν χρειαστεί, 1-2 λεπτά και τα αδειάζουμε αμέσως μετά στην κατσαρόλα με το σέλινο που αχνίζει. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο νερό - αν χρειαστεί και πάλι - και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο, προχωράμε στο αυγολέμονο. Βάζουμε σε ένα ποτήρι κρύο νερό και διαλύουμε το αλεύρι. Παίρνουμε 2-3 κουτάλες ζωμό και το αδειάζουμε σε ένα κατσαρόλι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Μόλις δέσουν, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλευρόνερο, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, στύβουμε ένα λεμόνι και ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά στον ζωμό που έχουμε κρατήσει από το κρέας, ενώ συνεχίζουμε απαλά -απαλά το ανακάτεμα για να μη μας κόψει το αυγό. Βάζουμε το αυγολέμονο στη φωτιά και το ανακατεύουμε δυνατά, μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε το χοιρινό μας με σάλτσα αυγολέμονο.