Η καρμπονάρα στο φούρνο με τρία τυριά!

Υλικά

Για 2-4 άτομα

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια ριγκατόνι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
  • 100 γραμμάρια μπέικον
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και λίγο αλάτι και αφήνουμε να βράσει.

Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα για να μην κολλήσουν.

Αφήνουμε τα ριγκατόνι να βράσουν για 5 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα ριγκατόνι σε ένα σουρωτήρι και τα στραγγίζουμε.

Επαναφέρουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.

Ψιλοκόβουμε το μπέικον.

Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε μόνο του το μπέικον χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.

Σε ένα βαθύ πιάτο χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι, χτυπάμε ελαφρά 2 αυγά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος, 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα, 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί, 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, τα 2 αυγά και το σοταρισμένο μπέικον.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα βρασμένα ζυμαρικά που βρίσκονται στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε μακαρόνια φούρνου για 4 άτομα.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr