Για 4 άτομα παίρνουμε 1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας ή Πλαταμώνα, τις καθαρίζουμε από τα τσόφλια τους και το εντεράκ ι χωρίς όμως να βγάλουμε το κεφάλι τους.
Σε ένα τηγάνι τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και τις αλατοπιπερωνουμε και λίγο πριν σβήσουμε με αρκετό λευκό κρασί ρίχνουμε μια κουταλιά πάστας σκόρδου.
Αφήνουμε να φύγει όλο το κρασί και βγάζουμε τις γαρίδες . Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε ξανά 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μακαρόνια μας ΩΜΑ.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε ζωμό ψαριού σιγά σιγά ,όπως κάνουμε με το ριζότο.
Με αυτό τον τρόπο όλο το άμυλο από τα ζυμαρικά μένει στο τηγάνι μας και δένει πολύ όμορφα την σάλτσα μας.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για 15-18 λεπτά μέχρι το σπαγγέτι μας να γίνει ένα καλό aldente . Βάζουμε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι για να πάρουν θερμοκρασία και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και αρκετό χοντρό πιπέρι .