Από το Γιάννη Λιάκου
Παίρνουμε ένα κοτόπουλου το οποίο έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να μας το κόψει σε 4 μερίδες. Αφαιρούμε τις πέτσες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στρώνουμε μια κατσαρόλα με λευκά κρεμμύδια σε ροδέλες και ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σε χαμηλή φωτιά αχνίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε ένα δαφνόφυλλο, ένα κλωνάρι θυμάρι, δύο σκελίδες σκόρδο και δύο ολόκληρες ψητές πράσινες καυτερές πιπεριές, ελάχιστο μπούκοβο, χοντρό αλάτι, πιπέρι, μοσχοπίπερο και έναν κόκκο μπαχάρι.
Προσωπικά λατρεύω τον γλυκάνισσο και πάντα προσθέτω δύο αστεροειδείς γλυκάνισσους.
Τολμήστε το και εσείς και δεν θα χάσετε. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι αλευρώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε πάνω στα κρεμμύδια σβήνοντας με μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε δύο ποτήρια κόκκινη μπύρα. Κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 1 ώρα ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε λίγο νερό και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας και ελάχιστη ζάχαρη. Βράζουμε για ακόμη ½ ώρα και σερβίρουμε.
Στη συγκεκριμένη συνταγή το κοτόπουλο μπορεί να αντικατασταθεί με κουνέλι ή λαγό, σουπιές ή ακόμη και πάπια. Ιδανικά σερβίρεται πάνω σε ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Tip: Αν σας αρέσουν τα καυτερά προσθέστε περισσότερο μπούκοβο.