Από το σεφ Γιάννη Λιάκου
Εκτέλεση:
Παίρνουμε ένα μπούτι από γουρουνόπουλο με το δέρμα του περίπου στα 2 κιλά. Το τρίβουμε με χοντρό αλάτι και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2ωρες. Στη συνεχεία το ψήνουμε σε πολύ δυνατό φούρνο στους 250ο C για 20 λεπτά και άλλες 3 ώρες στους 120ο C .
Για την σάλτσα
Στύβουμε 6 πορτοκάλια και τα βράζουμε προσθέτοντας 1 κουταλιά πάπρικα, αλάτι , πιπέρι μαύρο , μερικές σταγόνες Worcester sauce και λίγες σταγόνες Tabasco. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός προσθέτουμε 2κουταλιες βούτυρο και 4 κουταλιές μέλι . Περιχύνουμε το μπούτι και το αφήνουμε να ψηθεί για αλλά 10 λεπτά .
TIP.
Συνοδέψτε το φαγητό σας με μία Weiss μπύρα ή ένα καλό ροζε κρασί.