ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ :
2 ψαρονέφρια περίπου 500 γρ. το καθένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένη και σπασμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
Πάπρικα, φρέσκο θυμάρι / ρίγανη
Σκούρο ζωμό από μοσχάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
Αλάτι και Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τα παραφίλετα και το κόβουμε σε φέτες, πάχους 2 εκ.
Τις πιέζουμε-ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι, για να γίνουν όσο λεπτότερες γίνεται, και τις μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι και το σκόρδο, για 20 λεπτά.
Σοτάρουμε το κρέας σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, έως ότου πάρουν χρώμα, και αλατίζουμε. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, και τα κρατάμε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, να πάρει να μια βράση.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα, και αφήνουμε να βράσει και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Τελειώνουμε, προσθέτοντας και ανακατεύοντας το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
Το news.gr σας θυμίζει τις συνταγές, τις συμβουλές και τα μυστικά που εσείς αγαπήσατε! Για τις επόμενες μέρες οι πλέον διαβασμένες και αγαπημένες συνταγές και συμβουλές του news έρχονται ξανά στην επικαιρότητα!
*Η γρήγορη συνταγή δημοσιεύτηκε από τον Λευτέρη Λαζάρου