Pasta frutti di mare

ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΦΛΕΒΑΡΗ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ linguine
  • 100 γρ γαρίδες
  • 100 γρ καραβίδες
  • 100 γρ μύδια
  • 50 γρ γυαλιστερές
  • 50 γρ κυδώνια
  • 50 γρ γαριδάκι συμιακό
  • 100 γρ ούζο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 200 γρ τομάτα φρέσκια
  • 50 γρ κρεμμύδι
  • 10 γρ σκόρδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τις καραβίδες. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά και αφού τα τσιγαρίσουμε τα σβήνουμε με ούζο. Κάνουμε την τομάτα χυμό και την προσθέτουμε. Αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε τα όστρακα και το συμιακό γαριδάκι.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα, προσθέτουμε την pasta και αλατοπιπερώνουμε. 

 

Ο Χαράλαμπος Φλεβάρης είναι executive chef στο Thalatta Seaside Hotel Experience