Burger Σολομού με Wasabi mayo και Asian Slaw

Από το Γιώργο Παπακώστα

 

Υλικά

Για τα burger 

  • 1000gr σολομός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα dijon
  • 1 κουταλιά τσαγιού Κόλιανδρο
  • 1 κουταλιά τσαγιού Πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά τσαγιού soy sauce
  • 1 κουταλιά τσαγιού ginger τριμμένο
  • 1 φύλλο nori
  • Αλάτι και χοντρό μαύρο πιπέρι

 

Για την Wasabi Mayo 

  • Μαγιονέζα
  • Wasabi paste ή Wasabi powder 

Για την Asian Slaw 

  • 1/2 Άσπρο λάχανο
  • 1 Κόκκινο λάχανο
  • 2 κσ Καβουρδισμένο σουσάμι
  • 3 κσ μαγιονέζα
  • 1 κτ σησαμέλαιο (απο καβουρδισμένο σουσάμι)

 

Εκτέλεση 

- Βάλτε όλα τα υλικά για το Βurger εκτός του nori σε ένα μπολ και ανακατέψτε.

- Κόψτε το φύλλο nori σε 8 λωρίδες.

- Μοιράστε το μείγμα για burger σε 8 μπάλες, τυλίξτε με τις λωρίδες και πατήστε με το χέρι ώστε να “σφίξει” το nori γύρω από τα burger. Βάλτε τα burger για 10 λεπτά στην κατάψυξη ώστε να σφίξουν.

- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με μια κουταλιά τσαγιού λάδι, μαγειρέψτε τα burger για 8 λεπτά γυρνώντας τα μια φορά μόνο. 

- Για την Wasabi Mayo ανακατέψτε την μαγιονέζα με όση ποσότητα wasabi paste επιθυμείτε ανάλογα με το πόσο απολαμβάνετε την γεύση του wasabi. Στην περίπτωση που βρήκατε wasabi powder, αναμείξτε με ίδια ποσότητα νερού για να γίνει paste και προχωρήστε όπως πριν.

- Για την Asian Slaw κόψτε τα λάχανα julienne και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά καθώς και αλάτι

- Ανοίξτε το ψωμί του burger στα δύο. Βάλτε μια γερή δόση wasabi mayo και από πάνω το μπιφτέκι του σολομού. Προσθέστε όση asian slaw επιθυμείτε και σκεπάστε το burger με το καπάκι. 

                                                 Καλή σας απόλαυση!!

Ο Γιώργος Παπακώστας δίνει τις συνταγές για το μενού του Burger Joint