Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
4 Κολιοί
Ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο χονδροκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τα βλίτα γιαχνί
1 κιλό βλίτα
2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη τουρσί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τα βλίτα. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, και τα στραγγίζουμε. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τη κάπαρη να σοταριστούν και αυτά ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από τις τομάτες. Αφού κρυώσει η σάλτσα, τη περιχύνουμε στα βλίτα.
- Καθαρίζουμε τους κολιούς και τους τοποθετούμε στο ταψί. Τοποθετούμε στη κοιλιά τους το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι. Τους ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας κάθε κολιό με δύο μεγάλες πιρουνιές βλίτα.