Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας (χουνκιάρ)

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄ 

 

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κ.σ πελτές ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
2-3 μπαχάρια
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 

Για τον πουρέ μελιτζάνας

4 μελιτζάνες
1 ποτήρι γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 κουταλιές σούπας γεμάτες αλεύρι
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το κοκκινιστό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο πολύ καλά το μοσχάρι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και στο τέλος τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτουμε νερό, ίσα να καλύπτει το μοσχαράκι, τα μπαχαρικά, αλάτι, και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει το μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σαλτσούλα του.

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο. Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τις λιωμένες μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά.