ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 15΄
Υλικά
½ κούπα φρέσκα φασολάκια
Μαρούλι πράσινο
Μαρούλι κόκκινο κατσαρό
Πιπεριά κόκκινη
½ κούπα ραπανάκια κομμένα ροδέλες
½ κούπα τριμμένο καρότο
1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
150 γρ. μανούρι
Για τη βινεγκρέτ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
2 ξερά σύκα
Ξύσμα λεμονιού
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ κόβουμε όλα τα λαχανικά με το χέρι.
-
Σε ένα ραβδωτό τηγάνι ψήνουμε το μανούρι και το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά.
-
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi.
-
Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε για να μη μαραθούν τα λαχανικά.