Σαλάτα με πολύχρωμα λαχανικά, βινεγκρέτ σύκου και μανούρι

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 15΄

Υλικά

½ κούπα φρέσκα φασολάκια

Μαρούλι πράσινο

Μαρούλι κόκκινο κατσαρό

Πιπεριά κόκκινη

½ κούπα ραπανάκια κομμένα ροδέλες

½ κούπα τριμμένο καρότο

1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

150 γρ. μανούρι

 

Για τη βινεγκρέτ

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

3-4 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

2 ξερά σύκα

Ξύσμα λεμονιού

Πάπρικα γλυκιά

Αλάτι, πιπέρι 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ κόβουμε όλα τα λαχανικά με το χέρι.

  2. Σε ένα ραβδωτό τηγάνι ψήνουμε το μανούρι και το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά.

  3. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά στο multi.

  4. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρουμε για να μη μαραθούν τα λαχανικά.