ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος παρασκευής: 50΄
Υλικά
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
100 ml ξύδι
3 κ.σ. σόγια σως
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φύλλο δάφνης
Φρέκο θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό 1 λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:
-
Μαρινάρουμε το κουνέλι στο ξύδι για 1 ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά και το σκουπίζουμε.
-
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κουνέλι καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με τη σόγια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ελάχιστο νερό.
-
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 45’. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 5΄ακόμη να μείνει μόνο με το λαδάκι του.
-
Σερβίρουμε.