Κουνέλι με σόγια και λεμόνι

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα

Χρόνος παρασκευής: 50΄

 

Υλικά

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες

100 ml ξύδι

3 κ.σ. σόγια σως

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 φύλλο δάφνης

Φρέκο θυμάρι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμό 1 λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι 

 

 

 

 

 

Διαδικασία:

  1. Μαρινάρουμε το κουνέλι στο ξύδι για 1 ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια το ξεπλένουμε καλά και το σκουπίζουμε.

  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κουνέλι καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με τη σόγια, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ελάχιστο νερό.

  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 45’. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 5΄ακόμη να μείνει μόνο με το λαδάκι του.

  4. Σερβίρουμε.