ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
1 κιλό χταπόδι πολτοποιημένο στο multi
200 γρ. ψωμί ψίχα μπαγιάτικο
100 m. Κόκκινο κρασί
2 κ.σ ξύδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ρίγανη
Για το τηγάνισμα
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Αφήνουμε το πολτοποιημένο χταπόδι να στραγγίξει για 30΄ σε σουρωτήρι.
-
Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το ξύδι. Το στύβουμε καλά.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τους χταποδοκεφτέδεςς και ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά.
-
Πλάθουμε κεφτεδάκια , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
-
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.