ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 15΄
Υλικά
1 φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
Για το χυλό
300 γρ. αλεύρι
1 σφηνάκι βότκα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Μπύρα
100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
Για τα chips
4 πατάτες ψημένες ολόκληρες στο φούρνο
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε το χυλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε μπολ, εκτός από το μπαγιάτικο ψωμί και ανακατεύουμε.
-
Φτιάχνουμε τα chips. Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πατάτες και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Τις διατηρούμε ζεστές.
-
Ετοιμάζουμε τον μπακαλιάρο. Κόβουμε σε κομμάτια, βουτάμε στο χυλό, κυλάμε στο μπαγιάτικο ψωμί και τηγανίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά.
-
Σερβίρουμε.