ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα και 30΄
Υλικά
1,5 κιλό μπούτι αρνίσιο χωρίς το κόκκαλο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας καλά. Τρίβουμε όλες τις μεριές του με μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι και πιπέρι.
-
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τον άνηθο, το λάδι, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο και το χυμό ενός λεμονιού.
-
Βάζουμε το μίγμα αυτό στο κενό που έχει το κρέας από το κόκαλο. Τυλίγουμε το μπουτάκι το δένουμε με ένα σπάγκο και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
-
Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές.
-
Τοποθετούμε το μπούτι αφού το θωρακίσουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι νερό στο προθερμασμένο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.
-
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε το σε μερίδες όπως ένα ρολό.
-
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανιτές, ρύζι κλπ.