ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
Υλικά
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη & στραγγισμένη
1 αυγό χτυπημένο
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 αυγά βρασμένα σφιχτά
Αλεύρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
400 γρ. χυμό ντομάτας
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, το μπέικον, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα.
-
Πλάθουμε ρολό, τοποθετώντας στη μέση τα βρασμένα αυγά. Αλευρώνουμε το ρολό.
-
Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το ρολό από όλες τις μεριές, σε δυνατή φωτιά. Το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
-
Το μεταφέρουμε σε ταψάκι, μαζί με τα υγρά του, περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄.
Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο, κόβοντας φέτες