Old fashion ρολό με κιμά

ΑΠΌ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα

 

Υλικά

1 κιλό κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη & στραγγισμένη

1 αυγό χτυπημένο

100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι 

2-3 αυγά βρασμένα σφιχτά

Αλεύρι

ελαιόλαδο

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

400 γρ. χυμό ντομάτας 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, το μπέικον, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά, ώστε να γίνει ένα λείο μείγμα.

  • Πλάθουμε ρολό, τοποθετώντας στη μέση τα βρασμένα αυγά. Αλευρώνουμε το ρολό.

  • Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το ρολό από όλες τις μεριές, σε δυνατή φωτιά. Το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.

  • Το μεταφέρουμε σε ταψάκι, μαζί με τα υγρά του, περιχύνουμε με το χυμό τομάτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45΄.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο, κόβοντας φέτες