Πίτσα μαργαρίτα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φακελάκια ξερή μαγιά

Λίγο ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

Αλάτι

Χλιαρό νερό

 

Υλικά πίτσας 

Σάλτσα τομάτα

Μοτσαρέλα

Βασιλικός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα όχι ψήσιμο)

 

 

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα τομάτας ανακατεύοντας τριμμένη τομάτα στο τρίφτη με αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

  • Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄περίπου.

  • Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.