ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά
Για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
Λίγο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Χλιαρό νερό
Υλικά πίτσας
Σάλτσα τομάτα
Μοτσαρέλα
Βασιλικός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα όχι ψήσιμο)
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε τη ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ρίχνουμε σταδιακά το χλιαρό νερό ώσπου να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-
Φτιάχνουμε τη σάλτσα τομάτας ανακατεύοντας τριμμένη τομάτα στο τρίφτη με αλάτι πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
-
Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω στη ζύμη τη σάλτσα και τη μοτσαρέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄περίπου.
-
Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.