ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα τσιπούρας με το δέρμα τους
250 γρ. φακές
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ λιαστή ντομάτα
Άνηθο ψιλοκομμένο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύδι βαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη και το ολόκληρο σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φακές μαζί με όλα τα μυρωδικά, ελαιόλαδο, ξύδι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15’ να ενωθούν τα αρώματα.
-
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τα φιλέτα τσιπούρας, αφού έχουμε αλατοπιπερώσει, πρώτα από τη μεριά της πέτσας για 3΄ και στη συνέχεια γυρίζουμε από τη μεριά του κρέατος και ψήνουμε για άλλα 2΄.
-
Σερβίρουμε τα φιλετάκια συνοδεύοντας με την αρωματική σαλάτα.