ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 5 ώρες
Υλικά
5 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 ½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 λίτρο γάλα
200ml κρέμα γάλακτος
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 σαλάμι αέρος Λευκάδας ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πατάτες με το κρεμμύδι και το πράσο. Σβήνουμε με το γάλα και τη κρέμα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
-
Σερβίρουμε με γαρνίροντας με ψιλοκομμένο σαλάμι αέρος.