Ρολλάκια κοτόπουλου με προσούτο και λιαστή ντομάτα

 ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

200 γρ φέτες προσούτο

100 γρ λιαστή ντομάτα

Άνιθο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

 

Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικου

3 λιαστές ντομάτες

3 κ.σ. Ξύδι βαλσάμικο

100 ml ελαιόλαδο

 

 

Εκτέλεση

-Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

-Ανοίγουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μαχαίρι στη μέση χωρίς να κόψουμε τελείως.

-Γεμίζουμε τα στήθη με το προσούτο, τη λιαστή ντομάτα και τον άνιθο. Τυλίγουμε σε ρολλάκια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.

-Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.

-Τελειώνουμε τα ρολλάκια στο φούρνο, ψήνοντας στους 200 βαθμούς για 15΄.

-Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

-Σερβίρουμε τα ρολλάκια ζεστά, περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.