ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
200 γρ φέτες προσούτο
100 γρ λιαστή ντομάτα
Άνιθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ βαλσάμικου
3 λιαστές ντομάτες
3 κ.σ. Ξύδι βαλσάμικο
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-Προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
-Ανοίγουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με το μαχαίρι στη μέση χωρίς να κόψουμε τελείως.
-Γεμίζουμε τα στήθη με το προσούτο, τη λιαστή ντομάτα και τον άνιθο. Τυλίγουμε σε ρολλάκια και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
-Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ρολλάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.
-Τελειώνουμε τα ρολλάκια στο φούρνο, ψήνοντας στους 200 βαθμούς για 15΄.
-Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
-Σερβίρουμε τα ρολλάκια ζεστά, περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.