ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος παρασκευής: 4 ώρες
Υλικά για 8 άτομα
250 γρ. Κινόα
500 ml ζωμό κοτόπουλου
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
250 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κυδώνι κομμένο σε κύβους
80 γρ. Κουκουνάρι
100 γρ. Σταφίδα ξανθή
5 δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
5 βερύκοκα αποξηραμμένα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη κινόα με το ζωμό κοτόπουλου να βράσει για 20΄.
-
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια σωτάρουμε τα μανιτάρια και αφού μαλακώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε τη γαλοπούλα.
-
Ψήνουμε τη γαλοπούλα σύμφωνα με τις οδηγίες (περίπου για 4 ώρες).