Γαλλική μπουγιαμπέσα με Λουΐζα

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά για 4 άτομα

1 κ διάφορα βραστόψαρα

½ γαρίδες ή καβούρια

4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα σε κύβους

3 κ. σ. σέλινο ψιλοκομμένο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

1 φύλλο δάφνης

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια να βράσουν για 10΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες ή τα καβούρια και βράζουμε για 10΄ακόμα.

  2. Σουρώνουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε μια πιατέλα.

  3. Στο ζωμό από τα ψάρια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Λιώνουμε με το μπίμερ τα λαχανικά και κάνουμε μια σούπα χυλωμένη. Στο τέλος προσθέτουμε σε μπουκιές τα καθαρισμένα ψάρια και θαλασσινά.

Σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένη Λουΐζα.