ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 30΄
Υλικά για 4 άτομα
1 κ διάφορα βραστόψαρα
½ γαρίδες ή καβούρια
4 μικρές πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
3 κ. σ. σέλινο ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ψάρια να βράσουν για 10΄. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις γαρίδες ή τα καβούρια και βράζουμε για 10΄ακόμα.
-
Σουρώνουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια και τα θαλασσινά σε μια πιατέλα.
-
Στο ζωμό από τα ψάρια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
-
Λιώνουμε με το μπίμερ τα λαχανικά και κάνουμε μια σούπα χυλωμένη. Στο τέλος προσθέτουμε σε μπουκιές τα καθαρισμένα ψάρια και θαλασσινά.
Σερβίρουμε ζεστή πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένη Λουΐζα.