ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 2,5 ώρες
Υλικά για 4 άτομα
2 κ πανσέτα χοιρινή άκοπη
2 κσ μέλι
1 κσ μουστάρδα
2 κσ ξύδι
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ντομάτα πελτέ
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός της πανσέτας. Κτυπάμε ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Αλείφουμε πολύ καλά με το μείγμα τη χοιρινή πανσέτα παντού. Τυλίγουμε με λαδόκολλα, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για μία ώρα στους 180 βαθμούς και 1,5 ώρα στους 150 βαθμούς.
-
Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές ή φούρνου.
Ψήνοντας σωστά το κρέας!