Κανελόνι από κρέπα με πτι-μπερ, κανέλα και μήλο

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄

Χρόνος παρασκευής: 10΄

 

Υλικά

200 γρ. πτι-μπερ τριμμένα

10 κρέπες

 

Για τα καραμελωμένα μήλα

4 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια

100 γρ. ζάχαρη

½ κ.γ. κανέλα

Χυμό από μισό λεμόνι

30 γρ. βούτυρο 

 

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε τα μήλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα μήλα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν και να καραμελώσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15-20΄. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε την κανέλα και αποσύρουμε από τη φωτιά μεταφέροντας τα μήλα σε ένα κρύο σκεύος.

  2. Σε κάθε κρέπα βάζουμε στην άκρη και κατά μήκος τα μήλα. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μπισκότο όλη τη κρέπα και τυλίγουμε κυλινδρικά σαν κανελόνι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπισκότο και κανέλα.