ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
Υλικά
300 γρ. πτι-μπερ τριμμένα
Για τη κρέμα λεμονιού
200 γρ. χυμός λεμόνι
3 αυγά (150 γρ.)
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. corfn flour
300 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε τη κρέμα. Βράζουμε το χυμό λεμονιού με το βούτυρο. Παράλληλα κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το corn flour με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα. Ανακατεύουμε το μίγμα λεμόνι-βούτυρο σιγά σιγά για να μην ψηθεί το αυγό απότομα. Μεταφέρουμε όλο το μείγμα στη φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να πάρει μια καλή βράση. Μεταφέρουμε τη κρέμα σε κρύο σκεύος σκεπάζοντας με μεμβράνη εξ επαφής και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
-
Στήνουμε το γλυκό, λίγο πριν το σερβίρουμε για να διατηρηθούν τα μπισκότα τραγανά. Σε ένα ποτήρι βάζουμε διαδοχικές στρώσεις από μπισκότα και κρέμα.