Σαντουιτσάκια καραμέλας με πτι μπερ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες

 

Υλικά

2 πακέτα πτι – μπερ

400 γρ.ζάχαρη

50 γρ. νερό

200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

300 γρ. κρέμα γάλακτος

1 πρέζα αλάτι

 

 

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε τη καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σκούρα καραμέλλα.

Σε με δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη κρέμα και το αλάτι. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Το κρατάμε ζεστό.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη κρέμα στη καραμέλα ανακατεύοντας. Τοποθετούμε σε μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει.

Φτιάχνουμε σαντουιτσάκια βάζοντας ανάμεσα σε δύο μπισκότα τη κρέμα καραμέλας και σερβίρουμε.