ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος παρασκευής: 4 ώρες
Υλικά
2 πακέτα πτι – μπερ
4 μπανάνες
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για το σιρόπι
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε τη καραμέλα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να τα καλύπτει τελείως και βράζουμε για 2 ώρες.
-
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση.
-
Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε μπολ. Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
-
Σε ένα πυρέξ κάνουμε μια στρώση με τα πτι – μπερ. Ραντίζουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι. Απλώνουμε τη μισή καραμέλα και τις μισές μπανάνες κομμένες.
-
Στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες στρώσεις μπισκότων, καραμέλας και μπανάνας.
-
Τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση μπισκότων, ράντισμα με σιρόπι και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.
-
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.