Tarte tatin με πτι-μπερ και αχλάδια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

 

Υλικά

1 πακέτο πτι-μπερ

1 κιλό αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

1 κγ κανέλα

1 βανίλια

2 σφηνάκια ρούμι 

 

 

 

Διαδικασία

  1. Αλείφουμε ένα ταψί για τάρτες με όλο το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και τη βανίλια. Πασπαλίζουμε το βούτυρο.

  2. Προσθέτουμε τα αχλάδια. Στρώνουμε τα μπισκότα από πάνω.

  3. Βρέχουμε τα μπισκότα με ρούμι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20΄.

  5. Όταν ψηθεί αναποδογυρίζουμε το ταψί σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.