ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος παρασκευής: 10΄
Υλικά για 8 άτομα
500 γρ. πτι-μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ τριμμένα
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καβουρδισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
1 βανίλια
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ροδόνερο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κουραμπιέδες, εκτός της ζάχαρη άχνης, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
2. Πλάθουμε μπαλάκια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.