Για να ξέρετε πότε έχει κάψει το λάδι Βουτήστε μέσα την άκρη μιας οδοντογλυφίδας ή μιας ξύλινης κουτάλας
Για να μην κιτρινίσει το κουνουπίδι κατά το βράσιμο Για να κρατήσει το φωτεινό λευκό του χρώμα, προσθέστε λίγο γάλα στο αλατισμένο νερό
Τηγανίστε τέλεια τις κροκέτες Κρατήστε τις για 5 δευτερόλεπτα κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και μετά αφήστε τις ελεύθερες μέσα στο σκεύος
Για αυθεντικά, ιταλικά ζυμαρικά Ρίξτε τα στην κατσαρόλα με την σάλτσα της επιλογής σας και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό
Διατηρείστε φρέσκα τα μπαχαρικά σας Μην τα αποθηκεύετε στο συνηθισμένο μέρος, πάνω από τον απορροφητήρα
Διατηρείστε τις ντομάτες ζουμερές Ένα απλό κόλπο για να μη χαλάσουν οι ντομάτες, που έχουν μείνει στο ψυγείο.
Πώς να μείνουν πράσινα τα χορταρικά μετά το βράσιμο Σκεπάστε τα απευθείας με παγάκια ή βάλτε τα σε παγωμένο νερό.
Τηγανίζουμε ψάρι χωρίς μυρωδιές Προσθέτουμε στο τηγάνι με το λάδι ένα κλωναράκι φρέσκια ρίγανη ή / και δεντρολίβανο.
Φτιάχνοντας σπιτικό ζωμό ψαριού Αν έρθει στην κουζίνα σας ένα μεγάλο ψάρι, φτιάξτε με αρωματικά λαχανικά τον δικό σας ζωμό
Για να μην ψάχνετε τα μπαχαρικά μέσα στο φαγητό Σε όλους αρέσουν, αλλά κανένας δεν τα θέλει μέσα στο πιάτο του.