Συντήρηση με chili Έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και βοηθούν τα περισσεύματα να διαρκέσουν περισσότερο
Για να μη μαυρίζουν τα καθαρισμένα φρούτα ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Για να μη μαυρίζουν τα καθαρισμένα μήλα, τα αχλάδια ή τα κυδώνια μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε, τα περιχύνουμε με χυμό λεμόνι. Το ίδιο κάνουμε και με το λάχανο.
Για περισσότερο χυμό από ένα lime ή λεμόνι Ρολλάρουμε με το χέρι μας πάνω στο πάγκο της κουζίνας μέχρι να μαλακώσει
Για να τρίψουμε πιο εύκολα το τυρί Αν είναι σχετικά μαλακό όπως πχ. Γκούντα, μπορούμε να το βάλουμε προηγουμένως στην κατάψυξη
Για να αφαιρέσουμε το λίπος από μια σούπα Όταν φτιάχνουμε μια κρεατόσουπα ή μια κοτόσουπα, μπορούμε να αφαιρέσουμε το περιττό λίπος, ρίχνοντας παγάκια
Μαγιονέζα αντί για αυγό Αν δεν έχετε πολλά αυγά, αντικαταστήστε ένα αυγό με δύο κουταλιές του γλυκού μαγιονέζα
Ξεκούραση μετά το ψήσιμο Αφήστε το κρέας στην άκρη 10 λεπτά πριν το κόψετε, για να απελευθερώσει όλη τη η γεύση του και να γίνει πιο ζουμερό
Σάλτσα σε παγοκυψέλη Καταψύξτε το υπόλοιπο από σάλτσες (κοκκινιστού ή λεμονάτου,ή ντομάτας) για μια γρήγορη λύση
Χρήσιμος κανόνας ψησίματος Η θερμοκρασία φούρνου πρέπει να είναι αντίστροφα ανάλογη με τη ποσότητα που θέλουμε να ψήσουμε
Για το πιο φρέσκο, υγιεινό και νόστιμο πιάτο Αποφασίστε τι θα μαγειρέψετε, αφού δείτε πρώτα πια είναι τα πιο φρέσκα υλικά στο μαγαζί
Για πιο νόστιμα σπαράγγια Ξεφλουδίστε τα και βουτήξτε τα σε ένα μείγμα από ίσα μέρη ζάχαρης και αλατιού
Για να “κολλάει” η σάλτσα στα ζυμαρικά Λίγη τριμμένη παρμεζάνα λειτουργεί ως κόλλα, για να μην σουρώνει η σάλτσα στον πάτο της πιατέλας
Για τέλεια σούπα λαχανικών Σοτάρετε τα κομμάτια λαχανικών σε λάδι ή βούτυρο, πριν προσθέσετε νερό η ζωμό
Για τέλεια ψητά λαχανικά Προσομοιώστε στον φούρνο σας την έντονη ζέστη ενός βιομηχανικού, επαγγελματικού φούρνου