Πώς θα νοστιμίσετε τα χόρτα Βράστε τα μαζί με ένα μυρωδικό και σερβίρετε με μια γλυκιά βινεγκρέτ φρούτων, ώστε να σπάσει η πικράδα τους
Για “λουκουμαδένιες” τηγανιτές πατάτες Επιλέξτε την ιδανική για τηγάνι: Κύπρου-Αχαΐας-Πολύμυλου Κοζάνης-Ποικιλία Σπούντα, άσπρη, μετρίου μεγέθους.
Για άρωμα στο φαγητό: Φτιάξτε το δικό σας ελαιόλαδο με μυρωδικά! Ιδανικό για σαλάτες αλλά και μαγειρευτά.
1 Για πιο εύκολο καθάρισμα φρέσκιας μπάμιας Επίσης με αυτό τον τρόπο δεν θα βγάλουν "σάλια" κατά το μαγείρεμα!
Για να μην κάνουν κρούστα οι κρέμες μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε Η λύση είναι η διαφανής, πλαστική μεβράνη φαγητού
Αν σας πέσει λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό… Σώστε την κατάσταση, ρίχνοντας μέσα μια... καθαρισμένη πατάτα!
Για να φύγουν τα μαμούνια από τα λαχανικά ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ Για να απομακρύνετε τα μαμούνια από τα λαχανικά, ρίξτε λίγο αλάτι στο νερό που τα πλένετε.
Αντί για κρέμα γάλακτος …. γιαούρτι! Για σάλτσες & γαρνιτούρες στις σαλάτες, χρησιμοποιήστε λίγο τριμμένο τυρί με έντονη γεύση και λίγη μουστάρδα
Μην ανακατεύετε υπερβολικά τις ζύμες Απελευθερώνεται η γλουτένη στο αλεύρι, η οποία μετατρέπει σε πέτρα οτιδήποτε ψήνουμε στο φούρνο
Για να διατηρούνται περισσότερο καιρό οι πατάτες Δύο απλές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε την αλλοίωση της γεύσης του δημοφιλούς λαχανικού.
Για να διατηρήσουμε το κρέας ζουμερό όταν το ψήνουμε Αντί για πιρούνι, χρησιμοποιήστε ξύλινες κουτάλες ή μια τσιμπίδα για να το γυρίσετε.
Για να μη χαλάει ο πελτές ντομάτας Τον αποθηκεύουμε στο ψυγείο, καλύπτοντας την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο
Για να μη μυρίζουν άσχημα τα χέρια μας Τι πρέπει να κάνουμε όταν η μυρωδιά σκόρδου ή κρεμμυδιού δεν φεύγει με τίποτα!
Ταιριάζοντας το πιπέρι με τις αγαπημένες μας… φράουλες ! Κι όμως, το μπαχαρικό αγαπά πολύ το ανοιξιάτικο φρούτο.