Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
Απαιτούμενος χρόνος: 5 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά γλυκού αλάτι (5 γραμμάρια)
Εκτέλεση
Πως φτιάχνουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του;
Για να φτιάξουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε για κάθε 250 γραμμάρια κανονικό αλεύρι, βάζουμε 15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι (5 γραμμάρια) αλάτι.
Από 0-1000 γραμμάρια αλεύρι η αναλογία του μπεικιν είναι έως 20 γραμμάρια. Από 1000-2000 γραμμάρια αλεύρι το μπεικιν πάουντερ αντιστοιχεί σε 30 γραμμάρια.
Προσοχή στο μπεικιν πάουντερ αν είναι περισσότερο κάνει ακριβώς την αντίθετη δουλεία, δηλαδή το σφίγγει και δεν το αφήνει να φουσκώσει.
Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr