Για να κάνουμε μπισκότα παρμεζάνας, τρίβουμε την παρμεζάνα στον ψιλο τρίφτη.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πασπαλίζουμε στο κέντρο τόση παρμεζάνα, όσο θέλουμε να είναι το μέγεθος του μπισκότου.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα και τη βγάζουμε σε ένα πιάτο ή της δίνουμε σχήματα, τα οποία θα κρατήσει όταν κρυώσει.
Επίσης, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο, πασπαλίζοντας ένα πιάτο (όχι από τα αγαπημένα μας) και να το βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά περίπου (διαφέρει σε κάθε φούρνο).
Ένας τρίτος τρόπος είναι να προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 C, να στρώσουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας ή μια επιφάνεια σιλικόνης. Πασπαλίζουμε πάλι την επιφανεια με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσοχή όταν τη βγάζετε. Δεν είναι και πολύ εύκολο την πρώτη φορά, αλλά αξίζει τον κόπο.
Εξάλλου, τα παιδια λατρεύουν να τρώνε τα ζυμαρικά τους μέσα σε μια φωλιά παρμεζάνας !
Λευτέρης Λαζάρου