Από το Γιάννη Λιάκου
Χόρτα !!! Τι πιο ελληνικό- ελαφρύ γεύμα μέσα στο καλοκαίρι !! Ένα μυστικό για να τα νοστιμίσετε.
- Επιλέγουμε τα χόρτα τις αρεσκείας μας - βλήτα, ραδίκια, σπάρτα ή σταμναγκάθι- και τα πλένουμε πολύ καλά μέσα σε μια λεκάνη με νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με ξύδι και ένα φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας, όπως θυμάρι, μυρώνια ή καυκαλίθρες και αλατίζουμε δυνατά, όπως όταν βράζουμε μακαρόνια.
- Βαφτίζουμε σε καυτό νερό τα χόρτα μας από πέντε έως 7 λεπτά και και στην συνέχεια τα αποσύρουμε βάζοντας τα σε μια κατσαρόλα με πάγο και νερό έτσι ώστε να κρυώσουν γρήγορα για να παραμείνουν τραγανά και εύγευστα!
- Μόλις κρυώσουν, στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο σε ένα τρυπητό σκεύος ώστε να χάσουν όλα τους τα νερά.
- Σερβίρουμε είτε με ελαιόλαδο είτε με μια γλυκιά βινεγκρέτ φρούτων, ώστε να σπάσει και η πικράδα τους!
Ο Γιάννης Λιάκου είναι σεφ στο Ούζομπαρ