Από το Γιάννη Λιάκου
Πατάτα!!! Τι πιο αγαπημένο υλικό!!! Ειδικά η τηγανιτή πατάτα, η οποία όμως έχει κάποια μυστικά για να γίνει... λουκουμαδένια!!
-
Επιλέξτε την ιδανική για τηγάνι: Κύπρου-Αχαΐας-Πολύμυλου Κοζάνης-Ποικιλία Σπούντα, άσπρη, μετρίου μεγέθους.
-
Καθαρίστε και κόψτε σε μέγεθος της αρεσκείας σας,
-
Τοποθετήστε τις σε κρύο νερό, με φέτες λεμόνι και ξεκινήστε να ζεσταίνετε το λάδι, κατα προτίμηση ένα πολύ καλό ηλιέλαιο.
-
Στραγγίξτε και, όταν το λάδι φτάσει σε μέτρια θερμοκρασία, ρίξτε τις πατάτες μέσα
-
Σιγά-σιγά δυναμώνετε τη φωτιά. Έτσι, η πατάτα μέσα δεν θα είναι ωμή και στο τελικό στάδιο θα έχει γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
-
Πάντα καλό απορροφητικό χαρτί και θαλασσινό αλάτι. Προσωπικά, μου αρέσει να αρωματίζω με θρούμπι ή να τρίβω μια καλή φέτα από πάνω!
Ο Γιάννης Λιάκου είναι σεφ στο Ούζομπαρ