Από το Γιάννη Λιάκου
Δώστε γεύση και άρωμα στο τραπέζι σας φτιάχνοντας το δικό σας αρωματικό ελαιόλαδο.
Βάλτε 1 κιλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε 100 γραμμάρια από το αγαπημένο σας μυρωδικό: σκόρδο, βασιλικό, δεντρολίβανο, τσίλι ή μπούκοβο και βάλτε στη φωτιά να βράσει στην πιο χαμηλή θερμοκρασία, για 1 ώρα.
Αφαιρέστε τα αρωματικά και σουρώστε το λάδι και θα έχετε ένα αρωματικό ελαιόλαδο ιδανικό για σαλάτες, ριζότο αλλά και μαγειρευτά.
Ο Γιάννης Λιάκου είναι σεφ στο Ούζομπαρ