ΥΛΙΚΑ:
200 gr σκόρδο καθαρισμένο σε σκελίδες
50 gr βούτυρο
100 ml ελαιόλαδο
50 ml γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα σκόρδα σε άφθονο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.
Αφού σουρώσουμε, πολτοποιούμε τα σκόρδα στο blender, με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Το χρησιμοποιούμε σε όποια συνταγή θέλουμε το άρωμα αλλά όχι την έντονη γεύση του σκόρδου.
Μπορούμε να τον κρατήσουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο μας για 10 μέρες.
Λευτέρης Λαζάρου