Πουρές Σκόρδου

ΥΛΙΚΑ:

200 gr σκόρδο καθαρισμένο σε σκελίδες

50 gr βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

50 ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε τα σκόρδα σε άφθονο νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Αφού σουρώσουμε, πολτοποιούμε τα σκόρδα στο blender, με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Το χρησιμοποιούμε σε όποια συνταγή θέλουμε το άρωμα αλλά όχι την έντονη γεύση του σκόρδου.

Μπορούμε να τον κρατήσουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο μας για 10 μέρες.

Λευτέρης Λαζάρου