ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
1κσ μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ σ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
½ κ σ δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ σ εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο
2 τμχ λεμόνι χυμός
1 ξύσμα λεμόνι από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Το δουλεύουμε για 5 min στο μίξερ, με το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα να μαλακώσει και να αρφανέψει.
Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε μπολάκια, ή κόβουμε σε ατομικές μερίδες.
Μπορούμε ακόμα, να το τοποθετήσουμε σε λαδόκολλα, να το τυλίξουμε σε μορφή λουκάνικου, να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να κόβουμε σε ροδέλες, όποτε το χρειαζόμαστε.
Ιδανικό για κρέατα, λαχανικά η ακόμα και ψάρια ψημένα στο grill.
Απλά ακουμπάμε μια ροδέλα απο το βούτυρο πάνω στο ζεστό φαγητό και το βλέπουμε να λιώνει αργά πάνω γεμίζοντας το γεύση και αρώματα.
Λευτέρης Λαζάρου